dimarts, 26 de juny del 2018

Arròs de pop

Un arròs amb pop i mongetes verdes que teniem pendent de penjar a la web fa temps....El pop el teniem ja bullit i al congelador d'una altra recepta. Si no fos el cas, es pot comprar ja cuit (però llavors no tindrem l'aigua de coure'l. Si el comprem fresc o congelat en cru, podem seguir aquesta recepta per la part de preparar-lo i deixar-lo llest per a consumir: aquí

Ingredients (2 persones):

1/2 pop ja cuit
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
2 tomàquets madurs
1/2 ceba petita
1 grapat de mongetes verdes
un pessic de safrà
julivert
1 all
el  suc de bullir el pop
180 g d'arròs

Començarem per a fer enrossir lleugerament uns grans d'all (1 o 2 segons tamany) fins que agafin color però no es tornin marró fosc!! Reservem.

 A la mateixa cassola i en el mateix oli, farem un sofregit amb la ceba: la pelarem i la picolarem ben fina; passats un parell de minuts, hi afegim els pebrots tallats ben menudets i deixarem que es cogui lentament tot, sense agafar color; quan sigui ben transparent la ceba i el pebrot ben "pansit",hi afegim el julivert ben trinxat i immediatament el tomàquet ratllat amb un punt de sal i una micona de sucre i els brins de safrà i els alls que hem enrossit abans picats al morter (també podem picar el julivert amb el morter conjuntament amb els alls i el safrà).

Posarem al foc una olla amb força aigua i quan comenci a bullir, li tirarem les mongetes i quan siguin cuites, les retirarem del brou, però el conservarem. Aquest brou vegetal ens pot servir ben be per a l'arròs després. Al mateix temps, posem a escalfar el brou de coure el pop.

Quan el sofregit de la cassola estigui ben concentrat, hi afegirem el pop tallat i després hi tirarem l'arròs , li darem un parell de tombs.Deixem coure tot plegat un minutet.

Aboquem a la cassola el brou necessari (provinent de bullir el pop); caldrà que posem per a un arròs més aviat sec, el doble de brou que d'arròs en pes; en aquest cas, 360 g de brou. Rectifiquem de sal si cal. Si ens queda curt de brou, hi afegim brou de les mongetes.

Quan el brou comenci a bullir (cal que el foc estigui fort),deixem que cogui  5 minuts i la resta fins a contar-ne 20 minuts a foc mitjà. Parem el foc i deixem reposar 5 minuts més.



Seguidors