dimarts, 16 de juliol del 2019

Arròs (al forn) amb baldanes i mongeta verda




Potser no el plat més addient per un dia calorós d'estiu, però ens venia molt de gust fer un arrosset al forn i teniem també unes baldanes de l'Ebre que ens deien "menja'm" a la nevera. Les baldanes són els botifarrons del Delta, en fan d'arròs, de ceba i pinyons i unes de blanques molt bones que no es troben a Barcelona, o sigui que si mai aneu al Delta, mireu de trobar-ne!

Ingredients(2 persones):

160 g d'arròs
1 mesura i 1/2 de brou per mesura d'arròs
3 baldanes
safrà
1 trosset de pebrot vermell
1 trosset de pebrot verd
2 tomàquets mitjans ben madurs
1/4 de ceba
all i julivert
un grapat de mongetes verdes

Farem un brou lleuger bullint les mongetes; quan siguin cuites, les retirarem i guardarem el brou per fer l'arròs.

En una cassola de fang, hi posarem un all pelat amb oli i deixarem que enrosseixi; quan sigui ros, però no cremat, el traurem i el reservarem i en aquell mateix oli, farem un sofregit amb la ceba picolada ben fina ..quan comenci a estar fet el sofregit, hi afegim els pebrots també picoladets i dexiarem que es faci el sofregit a foc ben baix. Cal que es concentri i es caramelitzi el màxim possible.

Quan el sofregrit estigui ben concentrat, hi afegim els tomàquets ratllats, el safrà, i l'all enrossit picat al morter juntament amb julivert. Deixem que, de nou, el sofregi es confiti.

Quan tinguem ben fet el sofregit, reescalfarem el brou; afegirem les mongetes verdes reservades al sofregit, hi abocarem l'arròs i remenarem perquè s'amari del sofregit. Quan estigui tot ben barrejat, hi afegim el brou, i quan bulli, les baldanes punxades perquè no rebentin. Quan torni a arrencar el bull, ho fiquem al forn prèviament escalfat a 200º i ho deixem 15-20 minuts.

Passat aquest temps, traiem la cassola del forn, deixem repossar cinc minuts més, remenem perquè els grans de la part de dalt passin a baix i a l'inrevès, i servim.

Seguidors