Un altre clàssic de la Quaresma, aprofitant a més, la temporada de carxofa....
Ingredients (2 persones):
2 ous
3 carxofes
4 talls de bacallà sec ja dessalat
1-2 alls
julivert
10-12 ametlles torrades
10-12 avellanes torrades
llimona (per no fer ennegrir les carxofes)
Primer de tot, traurem les fulles exteriors de la carxofa i la tallarem a octau, traient-li també el borrissol del mig i posarem els talls en un bol gros amb aigua i llimona tallada a trossets i suc de llimona. Això es perquè no ennegreixi.
Mentrestant, bullim uns ous i quan siguin ja fets, els retirem del foc i els hi traiem la closca, els partim per la meitat i els reservem.
A part, enfarinarem els talls de bacallà ja dessalat i els fregirem una mica amb oli. no s'han de coure del tot. Els reservem.
En el mateix oli, sofregim les carxofes enfarinades i anem reservant-les també.
En una cassola amb una mica de l'oli que hagi quedat de sofregir el bacallà i les carxofes, sofregim una mica uns alls. Quan comencin a agafar color, hi afegim les carxofes, una mica de julivert picat i una mica d'aigua per a què vagin coent. Quan siguin quasi fetes les carxofes, hi afegim els talls de bacallà i una picada d'ametlles i avellanes el més fina possible. Hi afegim els ous dusos i deixem coure uns cinc minuts més. Cal que ens quedi el més curt de suc possible. Servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada