dijous, 2 d’abril del 2020

Escudella de llegums

Una altra escudella, aquest cop amb força predomini de verdures i llegums. Aquest any no ha fet gaire fred, però malgrat això hem pogut fer encara alguna escudella; d'això fa temps es clar, però no ho hem pogut penjar fins ara.

Ingredients (2-3 persones) :

80 g de mongetes blanques o fessols (també podriem fer meitat de fessol i meitat de cigrons) ja cuits
60g o un grapat d'arròs
60 g o un grapat de fideus
1-2 xirivies
1 tall de carabassa
1 ceba
1 manac de bledes
1 tomàquet
1 os de porc salat

En una olla ben grossa, hi posem força aigua (6-8 l) i l'ós de pernil i deixem que bulli. Passada una hora o hora i mitja, hi afegim les verdures netes, pelades i tallades excepte les bledes que ho farem més tard. Deixarem que bulli tot fins que siguin cuites les verdures pràcticament i llavors hi afegirem les bledes que couen més ràpid.

Quan sigui tot pràcticament cuit (vigileu el porc!), hi afegim l'arròs i els fideus. Quan aquests siguin pràcticament cuits, hi afegim els fesols i els cigrons si fos el cas. Rectifiquem de sal, i apaguem el foc i servim.

Seguidors