dilluns, 14 de setembre del 2020

Coca d'albercocs


Una altra coca que vàrem fer aprofitant la temporada de la fruita correponent : la d'albercocs...ben bona i gustosa que ens va quedar!  Aquest any com que ens va tocar celebrar la revetlla de Sant Joan a casa, vam pensar de canviar les tradicionals coques de fruita i cabell d'àngel per aquestes...també en vàren fer amb cireres (vaja, les típiques de Corpus a Reus)...diferent i ben bo també...

Ingredients (per coca)

50 g de pasta de pa  ( per la pasta de pa : 250 g de farina, 5 g d esucre, 5 g de sal, 7 g de llevat d e forner, 150 g d'aigua)
3-4 albercocs madurs xapats pel mig o tallats a mitges llunes
sucre o sucre morè (en el nostre cas, sucre moré)
un raig d'anís sec (opcional)

El dia abans començarem a preparar la pasta de pa. En varem fer 250 g, en part la vàrem guardar al congelador per a una altra ocasió.

Bé, doncs el dia abans es fa una pasta amb 50 g de farina, 30 g d'aigua i 2 gr de llevat. Es barreja bé, però no cal pastar-ho i es guarda a la nevera en un bol tapat amb paper film. Al migdia mateix, es treu de la nevera uns 15 minuts abans de posar-s'hi i es barreja en el bol 200 g més de farina, 120 g d'aigua, 5 g de sal, 5 g de sucre i 5 g de llevat de forner. La comencem a pastar durant uns minuts i deixem que reposi 30 minuts més. De nou, tornem a pastar-la (sempre damunt del marbre amb un pèl d'oli i les mans també untades amb oli) uns minuts més i ara separem la pasta que volem fer servir i la resta la posem un una carmanyola amb farina i directe al congelador. Deixem reposar la pasta que farem servir uns 15 minuts més i la tornem a pastar durant uns 5 minuts més.  Amb les mans, l'estirem donar-li forma rodona, primer farem un cercle exterior amb ditades perquè quedi més embullofat, la resta l'estirem i la posem damunt de paper de forn. Repartim els albercocs tallats pel damunt i ensucrem si volem. Enfornem a foc ja calent, a 180º.

Quan sigui quasi cuita, hi podem posar més sucre i el raig d'anis. Si gratinem un pèl ens quedarà encara més caramelitzat el conjunt. Si no, deixem acabar de coure , retirem del foc i deixem refredar.

Seguidors