dissabte, 5 de desembre del 2020

Fideus a la cassola amb ànec i naps

 Avui ens hem saltat una mica el règim i hem fet aquest fideus a la cassola amb menuts d'ànec que teníem per la nevera i uns naps ben tendres que també teníem guardats.

Ingredients (2 persones):

180 g de fideus gruixuts
menuts d'ànec (coll, pedrer, carcanada, ales..)
2 naps
1 pastanaga
1 ceba petita
2 o 3 tomàquets mitjans madurs
1/2 pebrot verd italià
1 all
julivert
brou de verdures o aigua
 
En una cassola de fang, enrossirem amb poc oli els talls d'ànec, previament salats i empebrats. Quan tinguin color, els retirarem i reservarem i traurem també tot el greix que hagi pogut fer. 
A la mateixa cassola, enrossirem l'all i el retirarem i començarem a fer un sofregit amb la ceba tallada molt petita i ho salarem al gust, passats uns minuts, hi afegim el pebrot tallat ben fi. Quan sigui mig rossa, hi afegim els naps pelats i tallats com si fossin patates i la pastanaga pelada i tallada a rodanxes. Quan sigui la ceba ben feta, hi afegim els tomàquets ratllats i salats. Deixarem que es concentri i es faci bé el sofregit i hi afegirem els talls d'ànec. Afegim els alls que em enrossit prèviament i el julivert que haurem picat al morter.  Deixem uns minuts i hi afegim els fideus, barregem bé tot perquè agafin els gustos del sofregit i llavors, hi aboquem l'aigua o brou bullent (ho haurem posat en un cassó a part i mantingut ben calent, a punt de bullir) . Deixem que faci xup-xup, sacsejant de tant en tant perquè no s' enganxi el cuinat a la cassola. Quant els fideus siguin quasi bé cuits, rectifiquem de sal, deixem que acabi de coure. Apaguem el foc, deixem reposar cinc minuts i ja ho tindriem!

Seguidors