divendres, 18 de desembre del 2020

Popets amb salsa Teriyaki

 

Una altra recepta de règim i una altra recepta amb la salsa teriyaki casolana. Els popets els vàrem fer netejar pel peixater, treient-lis els ulls, estòmac, etc...

Ingredients (2 persones):

400 g de popets

per la salsa:
 
80 g de sucre morè
70 gr de salsa de soja
un tros de gengibre per a ratllar
1 culleradeta de farina de blat de moro (maizena)
1 cullerada sopera de vinagre d'arròs japonés
1 all pelat i esclafat amb el llom del ganivet


Primer, el dia abans de fet, farem la salsa: en una paella, hi posem el sucre, la soja, el gingebre i l'all esclafat amb el ganivet. Deixem que es redueixi a la meitat. Quan estigui reduit, agafem una o dues cullerades i hi disoldrem en un potet o tasseta la maizena i ho afegim a la paella. Deixem que espesseeixi més i hi afegim el vinagre. Ho posem en un bol.

Farem una última neteja dels popets passant-los per aigua i traient-lis tota resta de tinta o bruticia que hi puguin tenir i sense salar ni empebrar (la soja és salada!) ho afegim al bol de la salsa i ho deixem marinar a la nevera tota la  nit i el mati de l'endemà. Si podem, anem remenant de tant en tant.
En el moment de dinar, anem clavant els popets a la broqueta mirant que hi quedin el més recollits possible  i ho posem damunt el foc fins que sigui cuit al gust. Servim.



Seguidors