dimarts, 29 de desembre del 2020

Crema d'api-i-rave amb pomes àcides i anguila fumada


 Un company ens insistia per a que tastessim l'api-i-rave (o api-rave ) i buscant, buscant vam trobar unes quantes receptes que semblàven interessants...aquesta n'és una..l'hem trobat a un bloc de cuina (aqui) i n'hem fet una versió força aproximada, es clar...L'ingredient més exòtic és l'anguila fumada, però justament haviem estat feia poc al Delta de l'Ebre i n'haviem comprat al mercat de la Ràpita. La barreja d'ingredients és sorprenenment bona i refrescant


Ingrediets (2-3 persones)

1/2 mig api-i-rave

2 pomes petites àcides

1 veina de vainilla

1 tros d'anguila fumada d'uns quatre dits

3-4 tomàquets de cirereta

Començarem per a netejar i pelar bé l'api-i-rave, jo vaig fer servir un pelapetates i me'n vaig sortir prou bé. El tallarem a trossos i el possarem a l'olla. Pelarem i tallarem a llunes les pomes i les afegirem també. hi afegirem la veina de vainilla xapada pel mig per a que deixi tota l'aroma. Ho cobrirem tot amb aigua i ho farem bullir uns cinc minuts ( a contar des que arrenquin el bull). 

Retirarem la veina de vainilla i també en treurem els trossos de verdura i la poma per a passar-los pel turmix. en el nostre cas, vam decidir fer més aviat un puré que una crema extrafina com a la recepta original.  El puré resultant del turmix, el tornem a l'aigua o brou de bullir-ho tot. Barregem i ja tindrem la crema o puré. Rectificarem de sal i hi posarem un xic de pebre negre si ens ve de gust. Guardem la crema a la nevera perquè sigui ben fresca.

Al moment de servir,  repartirem en els plats l'anguila esmicolada i els tomàquets a trossets i hi abocarem pel damunt la crema. Bonissima! ja ho veureu i el contrast queda molt imolt bé!

(la veina de vainilla la podeu reciclar aixugant-la amb una mica de paper de cuina i , per exp. possant-la al pot del sucre i així tindreu sucre avainillat)



 

Seguidors