dissabte, 18 de maig del 2024

Faves sacsades

 

Avui tenim una recepta també de temporada: faves sacsades, típiques del País Valencià i que duen aquest nom perquè mentre van coent les hem d'anar sacsejant...Recorden una micona a les nostres faves, com veureu, però, es clar, la presència del xoriço els hi dóna un gust diferent i peculiar. Aprofiteu! que encara som temporada de faves!
Atenció!! com sovint passa amb les receptes populars, hi ha algunes variants..nosaltres vam agafar-ne aquesta , bàsicament, per l'ou...


Ingredients (2 persones):

1 kg de faves ja peladetes (aprox. 1,5 kg amb pela)
2 xoricets
2 botifarrons de ceba
2 baldanes o blanquets (botifarrons blancs típics valencians), es podira posar botifarra blanca o d'ou
1 ou per persona (enosaltres vam tenir el caprici de fer-ho amb ou d'oca)
2 o 3 alls tendres
1 ceba tendra grossa
1 fulla de llorer

Fem un sofregit amb la ceba i els alls picoladets i la fulla de llorer.quan comencin a transparentar, hi afegim les favem i un mig got d'aigua. Salem i tapem i deixem que cogui a foc baix. Cal sacsejar-les de tant en tant perquè no s'agafin al cul de l'olla. Vigileu que no quedin massa eixutes, però tampoc massa caldós, no és un plat de cullera!

quan les faves siguin mig cuites, hi afegim els embotits i deixem coure a foc lent igualment. Seguim sacsejant l'olla de tant en tant. Quan sigui tot cuit, hi afegim l'ou com si volguessim fer un ou ferrat i tapem de nou l'olla i deixem que quatlli la clara. Recomano fer una mica de foradet per a que no s'escampi tant l'ou i quedi tot més recollit i fàcil de menjar. 


Seguidors