dissabte, 13 de juliol del 2024

Limoncello (i "Taronjello" també)

 


Un licor italià que s'ha tornat molt i molt popular per aquí..fàcil de fer i molt bo per a després de dinar (massa i tot , diriem!). La principal dificultat seria comprar l'alcohol alimentari, que està prohibit aqui! cal anar a Andorra! L'altra "dificultat": esperar que es vagi fent....

Ingredients (2 litres aproximadament):

12 llimones

0.5 l. d'alcohol alimentari

1,5 litres d'aigua

900 gr de sucre

Pot esterilitzat


Començarem per a pelar les llimones, cal anar en compte per què la part blanca de la pela NO ens interessa. Un cop tinguem les peles, les hem de ficar en un pot amb l'alcohol i deixar-les repossar mínim un mes o 40 dies en un lloc fosc i sec.


Passat aquest temps, prepararem l'almivar...Ens cal posar aigua a bullir, i quan estigui ja bullint hi afegim el sucre (600 gr per litre). Ens cal 1.5 l d'almívar per cada 0.5 l. d'alcohol macerat.!

Quan l'aigua arrenqui el bull, hi afegim el sucre i remenem, quan torni a bullir, contem 4 o 5 minuts i ja ho tindrem. Deixem refredar una mica (cal que estigui tebi) i hi aboquem el macerat prèviament filtrat. I ja ho tindrem!!

Les peles de les llimones les podem posar (unes quantes) a l'oli d'amanir i en un parell de mesos tindrem un oli aromatitzat per a amanides. La resta les llançarem.

Les llimones que vam fer servir, les podriem aprofitar per a fer melmelada, per exemple: caldria tallar-les a rondanxes, fer-les bullir en fred i quan estiguin bullint, treureles 3 cops del foc, a la quarta, deixar-les 20 minuts fins que siguin toves. Escorrem el liquid i barregem les llimones ja toves amb sucre ( 1 kg de llimones-600 gr de sucre) i una mica d'aigua. Ho psasem tot per la batedora, Omplim els pots que calgui i, o bé fem el bany maria clàssic, o be´, les posem tapades i calentes del revès i es farà el buit.


PEr a fer el "taronjello" (*), seria el mateix procediment que el limoncello però amb taronges! (Serveix per qualsevol altre citric).


(*) Sí, ja sabem que taronja en italia és arancia, però la persona que ens va ensenyar a fer el limoncello  li deia així a la versió amb taronges i ens va fer gràcia...

Seguidors