divendres, 26 de juliol del 2024

Pagell al forn

 

Al mercat varemveure aquest preciós peix de la familia de les orades i no vam poder evitar de comprar-lo i cuinar-lo de la manera més clàssica possible. Té molt poques espines i una carn blanca molt gustosa i fina.

Ingredients (3-4 persones):

1 pagell gros

2-3 patates mitjanes

2-3 cebes

1 pebrot italià

all i julivert i pa torrat i una llimona o taronja

1 gotet de vi blanc

Demanarem al peixater que ens el desescati i hi tregui els budells i les espines de l'espatlla. Li demanem que li faci uns talls verticals (on anirà l'all i el julivert)

Un cop a casa, en una safata que pugui anar al forn, hi posarem les verdures, netes, pelades i tallades a rodanxes fines. Salem i empebrem i ho posem al forn per a que es vagin fent, ben regades amb un raig d'oli. Això ho fem per a que es vagin coent i no quedin crues, hi ha qui les pasa per la paella.

Un cop pràcticament cuites les verdures, posem al damunt el peix, amb un tallet de llimona o taronja a la panxa i uns altres trossets als talls. També anirà ja salat i empebrat. Mentrestant, picolem ben fi l'all i el julivert i ho barrejem tot amb pa ratllat i una mica de sal. A mitja cocció del peix, ho posem als talls i ho regem amb el vi blanc. Deixem que acabi de coure i servim!

Seguidors