dimarts, 23 de febrer de 2010

Bombons de massapà i ratafia

I aquí va la primera recepta:
150 g d'ametlla ratllada
150 g de sucre llustre
1 cullerada de postres de ratafia
1 clara
200 g de cobertura de xocolata

Primer cal fer el massapà: barregem l'ametlla amb el sucre, la ratafia i la clara d'ou, cal anar-ho treballant amb la mà fins que el massapà quedi compacte i no s'enganxi a les mans. Ho deixem reposar una estona.
A part, desfem la xocolata al bany maria (amb molt de compte que no ens entri aigua a la xocolata!). Un cop desfeta i ja fora del foc es remena per temperar-la i que baixi la temperatura.
Ara fem amb el massapà unes boletes de la mida d'una nou. Un cop fetes, cal passar-les per la xocolata desfeta procurant que quedin ben cobertes (ens podem ajudar de dues culleres o una cullera i una forquilla). Treure-les de la xocolata i deixar-les damunt d'una platera fins que la xocolata es refredi i endureixi.
Posem-les a la nevera i ja està!

Si no tenim sucre llustre es pot fer amb sucre normal, però no quedarà tan fi.
Si no tenim o no ens agrada la ratafia, la podem substituir per cognac, whiski o qualsevol altre licor.

Seguidors