dissabte, 10 d’abril de 2010

Romesco

Aquesta famossíssima salsa tan serveix per acompanyar plats freds com calents, peix com carn o verdures. Hi ha diverses maneres de fer-la, hi ha qui posa els ingredients en cru, qui els fregeix..jo els he passat per la graella.

Necessitarem:
1 tomàquet gros
2 nyores i 2 pebrots de romesco petitons (els que tenia!)
2 o 3 alls
7 o 8 avellanes torrades
7 o 8 ametlles torrades
pa torrat
una mica de vinagre
oli
sal i pebre negre

S'escaliven els alls i els tomàquets per començar. Hores abans, posem les nyores i els pebrots en aigua per què s'hidratin. Quan estiguin ben hidratats amb l'ajut d'un ganivet esmolat retirem la polpa dels pebrots i les nyores. Posem en el túrmix els tomàquets escalivats sense pell i sense llavors, els alls escalivats i pelats, la molla de pa, la polpa de les nyores, les avellanes , el vinagre, l'oli, sal i pebre. Ho piquem be tot fins aconseguir una pasta fina (també ho podríem fer amb el morter, es clar). Rectifiquem de sal i pebre i ja està!

Seguidors