dimarts, 20 d’abril de 2010

Salsa d'api i pastanagues per a la pasta

Aquesta salsa no té un nom específic que jo sàpiga. Així,a casa, acostumem a dir-li la salsa de verdures o la salsa d'api i pastanaga o pitjor encara: "aquella salsa dels macarrons...". La podem fer amb versió vegana o afegir-li carn picada.

Ingredients:
3 o 4 pastanagues
2 cebes grosses
2 porros
4 tomàquets
api, una branca
julivert, un bon manat
3 o 4 alls
all i pebre
carn picada, 200 g (opcional)

Es talla tota la verdura a trossets , quan més petits millor. En una paella amb oli, s'hi tiren les cebes i quan comencin a estovar-se les pastanagues, els porros, els alls i la carn si fos el cas. A mesura que es vagin coent, s'hi afegeix també l'api i el julivert. Cal vigilar atentament, que no es cremin, la ceba no ha d'agafar color. Quan tot sigui cuit, ho retirem del foc i es passa pel passapurés.
Després es barreja amb la pasta favorita. Com ja he dit abans, normalment la fem servir pels macarrons, però també queda molt bé amb els espaguetis, els fideus o per farcir-ne els galets.

Seguidors