dimarts, 27 d’abril del 2010

Magdalenes de l'àvia

De l'àvia de la meva profe de pastisseria...tocava fer unes magdalenes, i la professora ens va dir: "la recepta que teniu al dossier és de les magdalenes d'estil francès amb mantega, etc...jo us eh portat la recepta que feien la meva mare i abans d'ella, la seva mare..." En definitiva, una autèntica recepta familiar! l'ús de l'oli d'oliva i les clares apunt de merenga li donen una textura molt esponjosa i molt més lleugera que la de les receptes de magdalenes que sovint es troben per internet i que duen (efectivament) mantega.

Ingredients (surten entre 25-30 peces):
2 ous
125 cc d'oli d'oliva
150 cc de llet
225 g de farina
2 cullerades rases de llevat en pols
ratlladura de llimona
canyella en pols
180 g de sucre
motlles de paper

Primer de tot, barregem l'oli amb el sucre, ho remenem tot bé, i a continuació posem-hi els rovells d'ou, aboqueu la llet i després les aromes i la farina barrejada amb el llevat en pols. quan tot sigui barrejat, les clares a punt de merenga.
omplim els motllos de paper (o els de silicona), hi tirem el sucre pel damunt i cio.loquem-ho en una safata que pugui anar al forn. El forn cal tenir-lo a temperatura regular, uns 180º i han de coure uns 15 minuts (dependrà del forn, es clar)

Seguidors