dijous, 10 de juny del 2010

Coca de carbassó i tonyina de sorra

 Una altra recepta de coca salada, aquest cop amb carabassó , ceba i tonyina i amb un parell de tocs valencians: la tonyina de sorra (ventresca de tonyina salada) i que porta dos sobrets de gasificant en comptes de llevat químic. Els sobrets de gasificant es compren al Mercadona , van en un paquetet amb sobrets de dos colors (blanc i blau) i tan serveixen per pastisseria i cuina com per fer gasosa, tot depèn del color dels sobrets que s'utilitzi. La tonyina de sorra si no en tenim, o no la volem fer servir, la podem substituir per tonyina de llauna, que caldria escórrer bé de la llauna .

Ingredients:
per la pasta de la coca:
250 g de farina
100 ml d'aigua
50 ml d'oli
25 ml de vi blanc
1 sobret blanc i 1 sobret blau de gasificant
sal

pel farcit:
2 carabassons mitjans
2 cebes
un grapat d'olives arbequines
1 potet de tonyina de sorra
oli

Posarem la tonyina de sorra en una mica d'aigua per dessalar-la. Tallarem els carabassons i les cebes ben petits.
En una paella amb oli, courem les cebes, quan siguin ja una mica transparents, hi tirarem els carabassons, ho salarem. Quan s'hagin estovat, ho retirarem del foc.
En un bol, barrejarem la farina amb una mica de sal, l'oli , el vi, quasi tota l'aigua i els sobrets de gasificant. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho, si està molt seca la pasta, anirem afegint més aigua. Podem seguir treballant-ho dins del bol, o ho passem tot al marbre ben net i una mica enfarinat i seguim pastant-la. Cal que ens quedi flexible i que no s'enganxi a les mans . L'estirarem amb un corró, la passarem damunt una plata que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli si no fem servir la silicona). Acabarem de donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal vigilar que no ens agafi corretja, es a dir, si ens passem de treballar-la, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar. Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna, hi aboquem al damunt el farcit de carabassó i ceba, les olives ben repartides i un raig d'oli. Ho posem al forn a 180º . Quan la pasta comenci a agafar color, hi repartim pel damunt la tonyina escorreguda i esqueixada. La deixem un parell de minuts més. Cal treure-la del forn i tirar-li pel damunt un raig d'oli. En total (dependrà del forn) però courà uns 30 minuts.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Aquesta coca ha d'estar molt requetebona! t'ha quedat molt bé!llàstima que no s'hi pot donar una queixalada!

Seguidors