dijous, 25 de novembre del 2010

Terrina de carbassa i de pinyons

Aprofitant que estem a plena temporada de carabasses, una terrina on són l'ingredient principal. Fàcil de fer i molt gustosa. Està treta d'un blog en italià molt interessant (aquí).

Ingredients (per 4 persones):
500 g de carbassa crua
mig got de pinyons
3 ous
50 gr de farina (o una cullerada sopera plena)
100 ml de llet
50 gr de formatge ratllat

Primer de tot, caldrà convertir la carbassa en puré. Una bona manera és escalivar-la al forn: posem el forn a 200º i quan sigui calent, hi introduïm la carbassa sencera sense pelar ni res. Millor la posem damunt una plata folrada de paper d'alumini i així a l'hora de netejar el forn serà més còmode i ràpid.
Quan la carbassa sigui cuita (la podem punxar amb un ganivet), la treiem del forn, deixem que es refredi i ara serà molt fàcil treure-li la pell i les llavors. En fem un puré aixafant-la amb una forquilla o passant-la pel passapurés.
Un cop tinguem fred el puré, el barregem amb la llet per fer-lo més fluït i cremós. A part, batem els ous, amb la farina, una mica de sal i el formatge ratllat. Quan tot sigui ben batut, ho barregem amb el puré.
Mentrestant, haurem posar el pinyons amb aigua (així al coure's no es cremen tant). Quan hagi passat una estona, els colem i posem més o menys la meitat al fons d'un motllo de plum-cake (seran la part de dalt de la terrina), hi aboquem llavors el puré i hi tirem la resta dels pinyons.
Enfornem a 200º. El temps variarà segons el forn, però potser entre uns 45 minuts i una hora.

3 comentaris:

Ornella ha dit...

La zucca in questo periodo c'è sempre nel mio frigorifero! Mi piace tantissimo e questa ricetta è molto interessante! Grazie! Buona giornata!

Mercè Piqueras ha dit...

És mig quilo de carabassa sencera (amb pell i llavors) o mig quilo de puré de carabassa?

Anirac ha dit...

Mercè: quin error no possar.ho tens raó! és un "detall" important...es mig kilo de carabassa sencera!

Seguidors