dilluns, 24 de gener del 2011

Bolets en conserva (dues maneres)

 Bé, reconec que la foto no és cap meravella, però no tenia el dia gaire inspirat quan la vaig fer...i la veritat és que aquesta entrada feia dies que l'havia de penjar, però no trobava el moment... la temporada de bolets ha passat i seguia tenint-la pendent. Al final m'he decidit. Es tracta, en realitat, de dues receptes per a fer rovellons en conserva: una amb oli i l'altra amb vinagre.

Ingredients:
rovellons dels petitons (botons,que en diuen) o bé grossos tallats
sal
oli
vinagre
all
1 fulla de llorer
1 o 2 claus d'olor

Conserva en oli:
Netejarem primer bé els rovellons, els posarem en una paella i els fregirem una mica, com si anéssim a menjar-nos-els de seguida. S'aboquen en pots de vidre, l'oli, l'all o alls i els bolets, i s'acaben de tapar del tot amb més oli de la paella.
Tapem el pot, i els posem a bullir al bany maria, es a dir, dins d'una altra olla o cassola amb aigua que arribi quasi a tapar els pots però que no toqui el tap, ni quan esta freda ni quan comenci a bullir (cal preveure-ho i no posar massa aigua). Això anirà al foc i ho tindrem bullint una hora.

Conserva en vinagre:
Netejarem els bolets bé, els posarem en una cassola amb vinagre, una fulla de llorer i el clau d'olor, ho salem i ho deixem coure uns 10 minuts. Ho traiem del foc, ho colem i posem els bolets en pots de vidre que omplirem amb vinagre nou. Els fem bullir també al bany maria.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

En vinagre els fem sovint, servits com a tapa en un aperitiu queden boníssims!

No tot són postres ha dit...

A mi m'agraden molt els rovellons mida botó en vinagre. A les amanides o com aperitiu... me n'has fet venir ganes;))))
PTNTS
Dolça

Narcís ha dit...

M'agrada molt la del vinagre. Em recorda quan era petit, a casa n'avien fet de bolets, però no recordava com ho feien.
Salut i bona cuina

Anònim ha dit...

Hola,
llegint el teu article m'ha sorgit un dubte. Per quin motiu en fer bullir els pots al bany maria l'aigua no ha de tocar els taps? En altres tipus de conserva jo sempre els submergeixo completament.

Gràcies

Josep

Seguidors