dilluns, 14 de març del 2011

Peus de porc amb carxofes

Un altre plat molt clàssic: els peus de porc o peus de ministre que a vegades diu la gent, aquest cop cuinats amb un producte en plena temporada: les carxofes. Entretingut de fer, però molt saborós. Si es vol anar més de presa, avui en dia moltes cansaladeries, tripaires i molts supermercats vénen ja els peus de porc cuits i llestos per a cuinar.

Ingredients (2 persones):
2 peus de porc (és a dir, 4 mitjos peus)
1 ceba grossa
vi ranci, una copa
2 tomàquets madurs
4 carxofes

per la picada:
1 o 2 grans d'all
7 o 8 atmelles torrades
julivert

si bullim els peus:
1 fulla de llorer
5 o 6 grans de pebre negre
1 branca de farigola
2 o 3 claus d'olor

Començarem per bullir els peus de porc: posarem en una olla grossa, els peus (si cal, els haurem socarrimat una mica per netejar-los d'algun pèlet que els hi pugui quedar), la fulla de llorer i la resta d'herbes i espècies, aigua abundant que cobreixi els peus i en fred, els posem al foc.
Deixem que cogui durant 1h i mitja com a mínim. Caldrà anar escumant-los, doncs fan una mena de bromera que s'ha de retirar.
Un cop cuits, els traiem i encara una mica calents, es millor que procurem treure'ls-hi algun ós.
Deixem refredar-los. Guardem l'aigua de bullir-los també. Tot això ho podem fer un dia o dos abans. Guardem a la nevera els peus fins el moment de cuinar-los.
El dia que els vulguem cuinar, enfarinem els peus i els posem a enrossir en una paella. Comte que esquitxen molt! Quan siguin rossos, els traiem i reservem. Aprofitarem l'oli per a fer el sofregit.
Començarem a fer el sofregit, posarem en una cassola l'oli d'enrossir els peus i la ceba tallada fina i deixarem que es cogui.
Quan sigui ben cuita , afegim la copa de vi ranci i deixem que s'evapori, després hi afegim el tomàquet ratllat, salem i deixem que el sofregit es concentri.
Mentrestant, posem una altra olleta amb aigua a bullir, quan arrenqui el bull, pelem les carxofes i les tallem a octaus, les anem tirant a l'olla a mesura que les tinguem tallades (per evitar que ennegreixin) i deixem que coguin 5 minutets. Les traiem del foc i colem.
A la cassola del sofregit, hi afegim els peus de porc i aigua de coure'ls que els tapi (si no en tenim: un brou vegetal o aigua). Hi afegim també les carxofes i deixem que cogui una bona estona.
Mentrestant, preparem la picada amb els alls i una mica de sal primer, després les atmelles i després el julivert.
Passats uns 20 minuts o quan les carxofes estiguin cuites, hi afegim la picada. deixem que cogui 5 minuts més. I ja tindrem el plat fet.

5 comentaris:

Teresa ha dit...

Un plat sensacional! per a sucar-hi pa!
pró

alge ha dit...

acabo de conèixer el teu blog i menudes receptes, et visitaré més sovint petons

Susanna i Juan Pedro ha dit...

Gràcies pel teu comentari!!Seguim en contacte!

En Roc a la Cuina ha dit...

Hola guapa tu

m´encanten els peus de porc, tot gelatina de la bona, hummm

anoto la teva recepta
mil petonets Susanna

diari suari ha dit...

Gràcies

Seguidors