divendres, 21 d’octubre del 2011

Ghemistà (pebrots farcits a la grega)



Un clàssic de la cuina grega: el ghemistà ,  verdures farcides d'arròs. Es poden fer amb diversos tipus de verdures: albergínies, pebrots, tomàquets, ceba...però nosaltres ho hem provat amb els pebrots. En principi el plat no sembla tenir gaires complicacions, però cal fixar-s'hi bé perquè l'arròs ens quedi cuit! el posem dins el farcit en cru, i si no vigilem, tenim el risc que la verdura quedi massa cremada i l'arròs cru. Aquesta recepta  és , de nou, de "il giardinodei sapori e dei colori" d'una bloggera italiana (l'Ornella) que viu a Grècia.


Ingredients (2 persones):

2 pebrots vermells
3 cullerada soperes ben plenes d'arròs aproximadament (dependrà molt del tamany del pebrot)
1 ceba petita
julivert
menta
1 all
sal i pebre

Triarem uns pebrots que es puguin mantenir drets, doncs així es com els posarem a la llauna que vagi al forn: drets i amb el peduncle cap a dalt.
Tallem la part de dalt en forma de tapa (la del peduncle) doncs el nostre objectiu és farcir el pebrot i tapar-lo amb el mateix pebrot durant la cocció. Retirem les llavors de l'interior del pebrot i salem una mica.
A part, tallem la ceba ben petita i ho barregem amb l'all, el julivert i la menta també tallades ben fines. Salem i empebrem. Si els pebrots són molt llargs, podem tallar-lis una rodella, i fer-la ben petita i afegir-la a la barreja d'arròs i herbes.
Farcim els pebrots, repartint l'arròs el millor que puguem. Ho posem en una llauna que pugui anar al forn, els pebrots han de tenir la tapa cap a munt i estar en posició vertical. Tirem un fil d'oli pel damunt els pebrots i posem també una mica d'aigua a la llauna. Enfornem a 180º durant, aproximadament, una hora i mitja. Si els pebrots es couen massa, tapem-los amb un paper de cuina. Si l'aigua s'evapor, hi afegim una mica més. Cal vigilar que se'ns cogui l'arròs sobretot.

4 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

A mi m'agraden molt però trobo complicat, com tu dius, trobar el punt, suposo que per això no m'he acabat d'animar.
Bon cap de setmana.

trifasic de baileys ha dit...

m'encanta provar receptes d'altres cultures...és apasionant! em guardo la teva a veure si m'animo!! petons

Vicent ha dit...

El plat típic per excel·lència d'Alcoi (al País Valencià) són les Bajoques Farcides (també anomenades Pebreres Farcides o Pimentons farcits)

http://recetastipicasalcoy.blogspot.com/2007/04/pimientos-rellenos-bajoques-farcides.html

Estan, deliciosos!

No cal anar-se'n tan lluny

Anònim ha dit...

Quina alegria trobar la recepta! N'he menjat a Grècia i són boníssims. Moltes gràcies per penjar-la!

Seguidors