dimarts, 25 d’octubre de 2011

Llenties estofades amb verdures

 
Ara que sembla que ha arribat , per fi, la tardor aprofitem per a penjar aquesta recepta amb llenties estofades amb verdures, un plat gens embafós, lleuger, complert i sa.

Ingredients (4 persones):
1/2 kg de llenties posades en remull la nit abans
1 patata grossa
1 ceba
1 porro
1 tomàquet
2 pastanagues
1 api (el tronc, només)
4 o 5 alls
1 fulla de llorer
canyella
sal i pebre

Després d'haver tingut les llenties en remull tota la nit, les escorrem i les posem en una olla que ens pugui quedar ben tapada. 
Pelem i tallem ,a daus menuts, totes les verdures, incloent-hi el tomàquet.
Posem les verdures en fred a l'olla on tenim les llenties, hi posem una mica de canyella , els alls pelats i sencers i la fulla de llorer. Ho cobrim tot amb aigua, tapem i engeguem el foc no gaire fort.
Deixem que es coguin sempre tapades. Quan les tinguem cuites, hi posem la sal i el pebre.

3 comentaris:

Mandarina ha dit...

un dubte: perquè deixes en remull les llenties? Queden més bones que sense remull?
Mersi!

Anirac ha dit...

hola Mandarina,
Sí aquestes les poso en remull perquè així queden més tovetes...si fossin "pardines" no caldria.

Mandarina ha dit...

ok, mersi!!!!!

Seguidors