dijous, 29 de desembre del 2011

Ouets

Una altra recepta no apte per a persones fàcilment impressionables: els ouets. Aquests dies de festa, amb tants brous i escudelles, la polleria del mercat tenia una gran quantitat dels dos ingredients principals: fetges de gallina i els ous encara per formar de la gallina. De fet, aquest és una simplificació d'un plat que de petita m'encantava: la sangueta, que ve a ser el mateix però acompanyat de la sang de les gallines i els pollastres (el veniem en peces amb una forma aproximada de flam). Però ja fa un temps que no es possible trobar sang a la venta, per prohibicions legals i bla, bla. Així que el plat, va perdre l'ingredient que li donava nom i es va simplificar. No hi ha quantitats establertes, depenent del que tinguin a la polleria, n'hi ha més o menys.

Ingredients:
1 ceba
fetges de gallina (els que hi hagi)
ouets de gallina (els que hi hagi, quants més millor)
altres menuts. com cors o pedrers (opcional)

Es talla la ceba a tires i es fregeix en una paella. Quan la ceba ja esta molt cuita, s'hi afegeixen els fetges i es deixen coure al gust. Salem. Quan ja tenim els fetges cuits, hi tirem els ouets i apaguem ràpidament el foc. La gràcia és que no quedin cuits del tot, només una miqueta per la part exterior però amb el rovell encara cru.

2 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Avui amb el teu plat... "va a ser que no", són els fetges! Però a mi m'encanta fer servir els ouets de gallina quan faig caldo per a fer carn d'olla. Quan tinc l'olla amb tota la vianda a punthi poso tots els ouets que tinci després ens barallem a veure qui en té més a l'hora de menjar-nos l'"escorregut" o carn d'olla!!

Una bona entrada d'any!!

PTNTS
Dolça

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Mare, meva! Quans records

Seguidors