divendres, 23 de desembre del 2011

Vieires al forn

Un entrant (o primer plat, si es prefereix) ben delícios per aquestes festes: vieires al forn. La foto és d'abans de coure-les, perquè ens vem oblidar de fotografiar-les després!

Ingredients (4 persones):
8 vieires
100 g de pernil salat
1 ceba grossa
safrà
1 vas de vi blanc
1/2 tomàquet ratllat
pa ratllat
formatge ratllat

Es fregeix la ceba tallada ben fineta, quan comenci a tornar-se transparent, se li afegeix el tomàquet ratllat i el pernil a daus ben petits. Es deixa coure uns minuts i s'hi afegeix 1 vaset de vi blanc. Es deixa reduir el vi blanc i se li afegeix el safrà. Es deixa coure un parell de minuts més.

Al sofregit se li afegeixen les vieires que haurem tret prèviament de la closca. Les couen només un parell de minuts; cal que no ens passem, si no es tornen dures i no valen res.

Un cop passats els 2 minutets, traiem una per una les vieires amb el foc apagat. Les anirem posant una a cada una de les petxines i pel damunt hi abocarem el sofregit. Hi espolsem pa ratllat i una mica de formatge ratllat. Ho gratinem un moment al forn, just perquè agafin color. Servim immediatament.

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Mmm que bones, i gratinades..uff !! petons

Gemma ha dit...

Una bona proposta, lleugeres, elegants, i ideals per les festes.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

No m'extranya que te n'oblidesis un cop cuites... Um!

Seguidors