dilluns, 16 de gener del 2012

Fideus amb faves

Una recepta que ens pot servir per aprofitar la temporada de faves que està ja començant..doncs originariament la recepta porta faves tendres, en aquest cas nosaltres en varem fer servir de seques perquè ens en quedaven unes quantes a la bossa i volíem acabar-les. Amb les faves seques queda molt bé, però amb les fresques queda encara més i més bo!

Ingredients (2 persones):
150 g de fideus
200 gr de faves seques (les que teníem)
2 talls de botifarra negra
cansalada, uns tallets
1 ceba petita
2 tomàquets madurs petits
1 fulla de llorer
farigola
orenga
tros de pell de taronja
2 alls
pebre vermell
julivert
brou suau o aigua

En una cassola de fang, sofregim la cansalada fins que estigui dauradeta. Retirem i reservem. En el mateix oli, fregim els alls pelats i quan comencin a agafar color, els retirem i els reservem.

Sempre en el mateix oli, hi tirem la ceba tallada ben petita i deixem que comenci a tornar-se transparent. Llavors, hi afegim el tomàquet ratllat amb una punta de sal i una mica de sucre. Afegim-hi també un farcellet fet amb l'orenga, la farigola, la pela de taronja i el llorer.  Deixem que el sofregit es concentri bé. Hi afegim llavors les faves (si eren seques, les haurem tingut la nit abans en remull).També hi tornem a posar la cansalada.

Mentrestant, escalfarem aigua o brou i quan sigui calent i el sofregit ben concentrat, l'afegirem a la cassola. Deixarem que bulli amb la cassola tapada fins que les faves comencin a estar tendres. Hi afegim llavors una picada feta amb els alls prèviament fregits , el julivert i el pebre vermell. Hi tirem també els fideus i ho deixem bullir 15 minuts més. Quan faltin 5 minuts per a fer els 15, hi afegim la botifarra negra tallada en dos trossos.
Rectifiquem de sal i ja ho tindrem. Cal que ens quedi espesset però no sec del tot.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Mi piacciono moltissimo queste preparazioni saporite e gustose! La versione dev'essere ottima anche con le fave! Un abbraccio

ametlles i avellanes ha dit...

Segur que estan molt bons aquests fideus!!! I felicitats pel bloc.

Seguidors