dissabte, 25 de febrer del 2012

Bacallà à bràs

Ahir va ser el primer divendres de Quaresma i per tant,i per mantenir la tradició , varem menjar bacallà: en aquest cas, fent la nostra versió d'un clàssic portuguès: el bacallà à bràs. Les quantitats estan fetes una mica a ull, aprofitant també que teníem rondant per casa una capseta de patates palla.
Aprofito i penjo també una de les típiques representacions  de la Vella Quaresma, amb les seves 7 cames i el bacallà....per anar fent ambient...



Ingredients (2 persones):
3 ous
1 tall de bacallà salat
250 g de patates palla ja preparades
1 ceba
1 o 2 alls
julivert
olives negres kalamata (o arbequines)
sal i pebre

Començarem per 2 dies abans, posar en remull el bacallà. L'hem de posar amb la pell cap amunt i canviar-li l'aigua un parell de cops.

Si no teniu les patates palla ja preparades, us caldrà el mateix dia que vulgueu fer la recepta, tallar una patata a tiretes molt fines i fregir-les en oli abundant. Un cop cuites i rosses, treure-les del foc i deixar-les que s'escorrin sobre paper absoervent de cuina.

Eixugueu el bacallà amb un drap i esqueixeu-lo. Reserveu-lo. Bateu els ous com si anéssiu a fer una truita. Reserveu.

Amb oli nou o amb el de fregir les patates, sofregir un all tallat a làmines. Quan sigui daurat, retireu-lo i afegiu-hi la ceba picada. Deixeu que dauri i afegir-hi el bacallà esqueixat.

Deixeu fregir tot plegat uns minuts i afegiu-hi els ous batuts. Remeneu amb cura i quan comencin a quallar, afegiu-hi les patates. Salem un poc i empebrem al gust. Remenem amb molta cura. Cal que ens quedi el ou quallat, tot ben barrejat, però les patates el menys trencades possible.

Quan sigui cuit, espolseu amb Julivert picat pel damunt i adorneu amb les olives negres.

3 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

No coneixia el plat, molt interessant. Saps que no sabia que s'havia de possar el bacallà amb remull amb la pell cap amunt?

Narcís ha dit...

M'agrada molt el bacallà .Tindrem que provar aquesta recepta que fa molt bona pinta
Bona cuina

Anirac ha dit...

hola,
gràcies pels comentaris...
apeucos: això diuen!! se suposa que així es desala millor...si possessis la pell cap baix, la sal quedaria retinguda per la pell a la part de sota del tall, possant la pell cap amunt, la sal "surt" del tall sense impediments.. :-)

Seguidors