dimarts, 14 de febrer del 2012

Civet de llebre

Un altre plat de caça i a més, tot un clàssic, un civet de llebre que hem acompanyat amb castanyes "pilongues". Els plats de caça són entretinguts i demanen una mica de temps, però els resultats són excel.lents!

Ingredients (2 persones):
1 llebre d'un kg aproximadament
1 l. vi negre
1 ceba
1 porro
1 pastanaga
1 branca d'api
1 cabeça d'alls
2 claus d'olor
1 copa de vi ranci o conyac
farigola
1 fulla de llorer
orenga
julivert
pebre
ametlles torrades
cebes del platillo (un grapat)
castanyes "pilongues" (un grapat)

El dia abans, tallarem a trossos la llebre i reservarem el líquit.
En un bol de vidre o en una cassola de fang, hi posem els trossos de llebre salats i empebrats, la ceba tallada a trossos regulars, el porro, la pastanagua i l'api també tallats a trossos, 2 o 3 alls, totes les herbes (menys el julivert) i els claus d'olor, el vi negre  i ho deixem marinar unes 24 hores.
A l'endemà, escorrem els trossos de llebre, enfarinem (opcional) i ho fem enrossir en una cassola amb oli. Reservem.
En el mateix oli, fregirem les verdures de la marinada ben escorregudes. Afegim després la llebre i la copa de vi ranci o conyac. Deixem que l'alcohol s'evapori i hi afegim una part del vi  negre de la marinada. Deixarem que cogui lentament; si cal, hi afegirem més liquid de la marinada.

Quan la llebre sigui ja tendre, la treiem de la cassola, i pasem pel passapurés totes les verdures. Retornem la llebre a la cassola i hi afegim la verdura triturada.

Mentrestant, haurem escaldat les cebes del platillo i lis haurem tret la pell. També haurem remullat les castanyes pilonges durant un parell d'hores. Afegirem les dues coses a la cassola amb la llebre i la verdura triturada. També farem una picada amb el fetge, el julivert i unes ametlles. Hi afegim una mica més de marinada (o aigua o brou suau) Deixem que faci xup-xup a poc a poc.

Es millor, fer-ho de un dia per l'altre.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

No tinc gens costum de cuinar pats de caça, i això que queden uns guisats molt gustosos. A tu t'ha quedat sensacional, el color de la salsa és perfecte.

starbase ha dit...

Jo com la Gemma: només he cuinat un cop carn de caça i a més no em va sortir gaire bé. Així que de moment continuaré veient als que hi teniu la ma trencada :)

Seguidors