dilluns, 27 de febrer del 2012

Coca de carabassa, formatge i farigola

Últimament ens ha donat "fort" amb la recepta de la coca de pa...i és que té l'èxit garantit a casa...així que ens hem decidit per provar aquest recapte. La idea no és ben be original, un restaurant aprop d'on treballo anuncia una coca amb ingredients semblants, però per manca de pressupost, no l'hem pogut anar a provar encara, així és que ens l'hem imaginat (amb l'afegit de la farigola) i ens hem fet l'il.lusió que anàvem de restaurant!

Ingredients (2/3 persones):

coca de pa:
250 g de farina de força
150 g d'aigua
4 g de sal
5 gr de llevat de forner
25 g d'oli

recapte o farciment:
600 g de carbassa crua
1 tall de formatge de cabra de rulo d'un dit de gruix aprox.
farigola al gust
sal, pebre negre i oli

Començarem per a tallar la carbassa a llesques fines i treure-li la pell. La trempem amb oli i sal i la deixem reposar com a mínim 2 hores. De tant en tant remenem perquè quedi tot ben untat.
Fem la coca de pa com de costum (aqui).

Encenem el forn a 200º i posem a sota de tot un atuell on poguem posar-hi aigua . Això ens servirà per a tirar-hi aigua calenta quan fiquem la coca i produir vapor dins del forn.

Quan la pasta de la coca sigui llesta, l'estirem amb el corró enfarinat damunt del marbre també enfarinat. Quan tinguem la coca prima, la posem damunt la llauna que anirà al forn. Escorrem la carbassa i l'anem repartint per damunt la coca. Salem i empebrem. Enfornem i immediatament, fiquem aigua calenta a l'atuell. Ha de ser una operació ràpida de forma que el vapor quedi dins el forn.

Passats uns 10 minuts, treiem l'atuell i baixem el forn a 180º. Deixem que es vagi coent. A part, trossegem el formatge i li llevem la pell.

Quan estigui la carbassa gairebé cuita, obrim el forn i hi escampem els trossos de formatge pel damunt, escampem també una mica de farigola. Tanquem el forn i deixem que s'acabi de fer.

Quan sigui tot ben cuit, ho treiem del forn i hi tirem un raig d'oli pel damunt.

4 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

mmmm...quina pinta!! aquesta la devoro jo tota soleta!!

Ornella ha dit...

Che meraviglia, una focaccia con la zucca!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Sempre trec coses interessants del teu bloc. No he fet mai coca (sense comprar la massa, vull dir) però m'agrada molt com ho expliques. Molt aviat en faré. Ja t'ho explicaré

la belle auberge ha dit...

che deliziosa ricetta, ha tutti ingredienti che amo!

Seguidors