dijous, 16 de febrer del 2012

Truita de gírgoles de card i alls tendres

Aprofitant que avui és Dijous Gras i per tant, la truita és pràcticament imprescindible, pengem aquesta recepta, no és exactament que l'haguem feta avui, però hem "reservat" l'entrada per a celebrar el Dia de la Truita. L'ingredient principal és la gírgola de card o de panícal (Pleurotus eryngii), fàcil de trobar, èconomica i amb aquest any nefast pels bolets, l'únic quasi bé que hem pogut tastar. A destacar que aquest bolet, demana per la seva cocció una bona quantitat de brou o aigua i deixar-lo fer xup-xup.

Ingredients (1-2 persona)
2 ous
2 gírgoles de card
5 o 6 alls tendres
un raig de llet
sal i oli
brou o aigua

Començarem per tallar a làmines els bolets. En una paella amb una mica d'oli, hi tirem les làmines i un gotet d'aigua o brou i deixem que coguin fins que siguin ben tendres i s'hagin begut l'aigua.

A part, batem els ous en un plat, quan estiguin ben batuts , els hi afegim un raig de llet. Això farà més esponjosa la truita. Salem.

En una paella amb una mica d'oli, tirem els alls tendres pelats i tallats a tallets petits, quan siguin mig cuits, hi afegim els bolets ja cuits del tot. Salem i empebrem (optatiu). Hi donem un parell de tombs.

Començarem a fer la truita: abocarem a la paella amb els bolets i els alls, els ous batuts. Deixarem que quallin per sota, si cal amb l'ajut d'una forquilla, farem que es reparteixi bé el liquid per tota la superfície de la paella. Tapem amb un plat i amb un moviment ràpid de canell girem la paella, deixant la part més cuita de la truita a dalt del plat, i la més crua a sota. Tornem la truita a la paella , fent-la lliscar per la superfície del plat. Deixem ara, que la part crua es cogui. Repetim tantes vegades com calgui, fins que la truita sigui ben cuita, ferma i tingui la forma i la cocció que ens agradi. Servim.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta la truita d'alls tendres i aquesta, emb les gírgoles, encara ha de quedar més bona. Una truita perfecte per celebrar com cal el dijous gras!

trifasic de baileys ha dit...

M'encanta la truita de gírgoles, i si dur allets tendres encara més!! tothom a menjar truites!! petonets

Seguidors