dijous, 9 de febrer del 2012

Verdures estofades

Un altre plat aprofitant algunes de les verdures del temps: pèsols, carxofes i una mica de bròquil. Es pot fer només amb verdures o afegint-hi uns tallets de cansalada o de pernil salat.

Ingredients (2 persones):
3 o 4 brots de bròquil o coliflor
3 o 4 cebes del platillo2 pastanagues
2 o 3 carxofes
pèssols, un grapat
2 pastanagues grosses
1 ceba de Figueres
2 tomàquets vermells petits
1 all pelat i tallat a trossos
pernil salat o cansalada (opcional)
un ramet d'herbes: 1 fulla de llorer,farigola, romaní, orenga
un raig d'anís
brou suau o aigua calenta.

Pelem les pastanagues i les tallem per la meitat al llarg i després a rodelles . Pelem les cebes del platillo i les deixem senceres. Desgranem els pèsols. Treiem les fulles exteriors de les carxofes, les tallem en 4 talls, els hi treiem els "pelets" de dins i les fregem amb una mica de llimona perquè no ennegreixin. Tallem el bròquil o la coliflor a brotets.
En una cassola, hi tirarem un raig d'oli i la ceba de Figueres tallada a trossets petits. Quan comenci a tornar-se transparent, hi tiraren l'all i també hi tirarem el tomàquet ratllat amb una mica de sal i una mica de sucre. Deixem que es concentri el sofregit. Si h volguessim posar-hi cansalada o pernil, aniria just abans de la ceba , tallada a daus o tires fines i la deixeriem enrossir.

Quan el sofregit sigui concentrat hi tirarem el ramet d'herbes, les pastanagues i les cebes del platillo. Dónem unes voletes i al cap d'un o dos minuts, hi tirarem els pèsols i les carxofes.

Hi afegirem també un raig d'anís sec i deixarem que s'evapori l'alcohol. Llavors, hi tirarem l'aigua calenta o el brou i quan porti una estona bullint, hi tirarem la coliflor (anirà l'última per evitar que es desfaci en excés) . Rectificarem de sal (compte si hi hem posat pernil salat!). Deixarem bullir amb la cassola destapada si ens agrada més concentrat i amb la cassola tapada si ho volem més caldoset.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten les verdures, de totes menes i maneres. Em sembla un plat senzill, gustós i molt sa, que tant pot ser un entrant com una guarnició. Sensacional!

trifasic de baileys ha dit...

un plat bonissim, senzill i nutritiu. que més es pot demanar?? petons

Seguidors