dissabte, 24 de març del 2012

Coca d'espinacs i alls tendres

Una altra coca de verdures, en aquest cas d'espinacs, alls tendres i tomàquet  que des que la vàrem descobrir en aquest blog (aqui) l'hem fet diverses vegades sempre amb molt d'èxit. Només hi hem canviat la recepta de la pasta de coca: nosaltres hem fet servir la recepta de la coca de pa!

Ingredients (4 persones):

Per a la coca de pa:

250 g de farina de força
4 g de sal
5 g de llevat de forner
150 g d'aigua
25 g d'oli d'oliva

Pel farcit:
1 kg d'espinacs nets i tallats
3 o 4 alls tendres
1 tomàquet gros

Començarem per a tallar els espinacs a trossos no gaire grossos. Pelarem i tallarem a rodanxes els alls tendres i tallarem també a rodanxes el tomàquet. Els espinacs i els alls tendres els tremparem, es a dir els amanirem amb sal i oli i els deixarem reposar perquè deixin anar l'aigua. Farem el mateix amb el tomàquet però el mantindrem a part. Deixarem que reposin com a mínim un parell d'hores.

Mentrestant, prepararem la pasta de la coca tal i com s'explica aquí.

Quan tinguem la pasta de coca a punt, encendrem el forn a 200º. Estirarem la pasta fins que quedi una làmina fina i hi posarem pel damunt els espinacs i els alls tendres sense el suc que hagin fet. Repartirem pel damunt els tomàquets, amanirem amb un raig d'oli i enfornarem.

Baixem el forn a 180 graus i deixem que cogui, si veiéssim que la verdura es fa massa i que la pasta segueix crua, tapem la coca amb paper de forn.  Quan sigui cuita, la traiem del forn i l'amanim de nou amb un altre raig d'oli.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten les coques de verdures! I ara que ja comencem a trobar bons alls tendres, val la pena aprofitar-ho ;)

conpanyvino ha dit...

Que bo! una recepte perfecte pel cap de setmana!!

sandra/ josemaria ha dit...

pasate por nuestro blog tenemos un premio para ti

Seguidors