dilluns, 19 de març del 2012

Terrina de peus de porc amb verdures

 
Una manera diferent de menjar peus de porc: en forma de plat fred, ideal per preparar amb temps i menjar lleugeret, pícnics, sopars freds i  per l'estiu també.Ho podem acompanyar d'una amanida verda i tenim un plat complert.

Ingredients (4 persones):
2 peus de porc
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
2 tomàquets
all i julivert

per coure els peus:
2 pastanagues
1 ceba
1 nap
2 claus d'espècie
alls i julivert

El dia abans, començarem per coure els peus de porc: posant-los juntament amb la bressa en una olla i deixant-los coure un mínim de dues hores. Si cal escumarem la superfície si veiéssim que s'hi fa bromera. Passades les dues hores, es treuen els peus i es desossen. Un cop desossats, els tallem a trossets a gust del cuiner i els reservem. Reservarem també el brou de coure'ls, prèviament colat.

En una paella, sofregirem la ceba tallada ben fina. Quan comenci a tornar-se transparent, hi afegirem els pebrots i els tomàquets, tot tallat petit. Passats uns minuts, hi afegirem l'all i el julivert també picolats ben fins.

Quan tot sigui ben cuit, hi afegim els peus de porc i ho barregem tot bé. Deixem que cogui plegat uns minuts, rectifiquem de sal i pebre i apaguem el foc.

En un motllo rectangular folrat de paper film, aboquem el farciment i hi aboquem pel damunt una miqueta del brou. Removem amb cura, cal que el brou ocupi tots els possibles foradets que quedin i que la terrina quedi compacta. Tapem amb una mica més de paper film i ho posem a la nevera.

A l'endemà, ho desemmotllem i ho servim.

1 comentari:

Gemma ha dit...

No m'agraden els peus de porc, pero en format terrina com un embotit estic segura qque me'ls menjsria molt de gust!

Seguidors