diumenge, 27 de maig del 2012

Xampinyons amb all i julivert

Un senzill plat per acompanyar carns a la planxa que també ens pot servir com a entrant o aperitiu. Aprofitant que teníem d'oferta al supermercat les safates de xampinyons, varem fer-ne una bona quantitat. Com que la realitat és que ho fem una mica a ull, les quantitats no estan pesades ni són gaire exactes..però la recepta és molt senzilleta i realment no cal!

Ingredients (4 persones):
1 safata de xampinyons
2 o 3 alls
julivert
sal i pebre
una mica de farina

Començarem per netejar els xampinyons, treien-lis la terra, les cues amb les arrels i tallant-los a quants o octaus depèn del tamany. Reservem.

Picolem els alls pelats i el julivert ben finament. Ho barregem i reservem.

En una paella amb una miqueta d'oli, hi tirem els xampinyons, quan comencin a absorbir l'aigua que sempre fan, hi tirem pel damunt l'all i el julivert i una mica de sal. Deixem que cogui juntament uns minuts i llavors hi tirem una mica de farina, la idea és fer espesseir la salsa, per tant dependrà de sí els xampinyons ens estan quedant eixuts (poca farina) o tenen encara força aigua (més farina). Cal donar-hi uns tombs a tot plegat i deixar que cogui tot junt uns minuts fins que la farina sigui ben cuita.

5 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

m'encanten els xampinyons però amb all i julivert em tornen boja, pots aconpañar qualsevol plat fantàstic

Un Mundo Cultural ha dit...

Qué bona pinta!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Uns clàsics impressionants! Saps que això de la farina m'agrada en aquest plat no n'hi he possat mai. ho provaré

trifasic de baileys ha dit...

BOniissimms!! sols, acompanyant carn,peix.....de qualsevol manera sempre un encert! petons

lacuinadesempre.cat ha dit...

M'apasionen !!!

Seguidors