divendres, 3 d’agost del 2012

Caragols dolços i picants

Aquesta recepta de cargols no és la que acostumem a fer a casa, però feia temps que teníem ganes de provar-la;de  la combinació de salat i xocolata en aquest bloc, tenim alguns exemples (amb conill i amb sèpia), però això d'afegir-hi a més el picant ja ens semblava ben curiós! i va quedar ben bé per a sucar-hi pa!!

Ingredients (4 persones):
1 kg de caragols
1 ceba
2 o 3 tomàquets ben madurs
1 o 2 alls
1 presa de xocolata negra
7 o 8 avellanes torrades
pa fregit
1 bitxo
1 branqueta de menta (per a bullir els caragols)


Començarem per a enganyar els cargols i bullir-los si és que les hem anat a caçar nosaltres (aquí); els d'avui eren congelats, per tant, ja estaven llestos.

En una cassola de terrissa, hi tirarem la ceba tallada ben fineta i un raig d'oli. Deixarem que cogui sense agafar color, i quan comenci a estar ben toveta, hi afegirem el tomàquet ratllat (salat i amb una mica de sucre)  i el bitxo. Deixarem que es concentri bé el sofregit i, si cal, rectificarem de sal.

Afegim els caragols al sofregit, una mica de suc de coure'ls si fos el cas (i si no aigua) i deixem que faci xup-xup. A part, farem una picada amb les avellanes, la xocolata, els alls, el pa torrat i una mica de sal. Quan la picada estigui ben feta, la tirem a la cassola, deixatant-la amb una mica de la salsa. Deixem que cogui i faci xup-xup cinc minuts més i rectifiquem de sal, si cal.

6 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

una recepta bonissima

Anònim ha dit...

ens agraden molt les teves receptes perquè són molt tradicionals i nosaltres també som molt d'aquest tipus de cuina. I els caragols són tot un clàssic de la nostra cuina.
Ara ens fan una mica de mandra els suquets, xo quan afluixi la calor de ben segur la farem!!
ptns!!

Anònim ha dit...

ens agraden molt les teves receptes perquè són molt tradicionals i nosaltres també som molt d'aquest tipus de cuina. I els caragols són tot un clàssic de la nostra cuina.
Ara ens fan una mica de mandra els suquets, xo quan afluixi la calor de ben segur la farem!!
ptns!!

Anònim ha dit...

ens agraden molt les teves receptes perquè són molt tradicionals i nosaltres també som molt d'aquest tipus de cuina. I els caragols són tot un clàssic de la nostra cuina.
Ara ens fan una mica de mandra els suquets, xo quan afluixi la calor de ben segur la farem!!
ptns!!

Anònim ha dit...

no sé xq no m'ha deixat signar...som fórmules culinàries

Anirac ha dit...

gràcies per comentar! aquests ultims missatges me'ls he trobat al correu brossa, no se perquè han anat a parar allà,,,ho sento, crec que ho he arreglat!

Seguidors