Una manera diferent de menjar les albergínies: amb salsa de soja i mirin. Hem fet servir albergínies blanques , que són molt suaus de gust i no cal treure'ls-hi la pell tampoc i , com que no teníem mirin, l'hem substituït per xerès dolç, que hem trobat per internet que pot ser un bon substitut. També hem fet servir bitxo del país i no pas els bitxos asiàtiques; en definitiva, hem adaptat una mica la recepta al que teníem a mà.
Ingredients (2 persones):
2 albergínies grosses
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de mirin (xerès dolç)
1 cullerada de sucre
1 bitxo
Tallarem les albergínies i les deixarem reposar salades al voltat d'una horeta per a treure'ls hi l'amargor. Quan hagi deixat anar una mica d'aigua, les passem a una planxa calenta perquè es vagin coent (la recepta original preveia fregir-les). Les reservem.
En una paella, hi posem la salsa de soja, el mirin, el bitxo i el sucre , encenem el foc i deixem que el sucre es dissolgui i la salsa arrenqui el bull. En aquest moment, hi afegim les albergínies i les deixem coure fins que la salsa es redueixi i les albergínies siguin cuites. Si cal, per evitar que les albergínies es desfacin, les retirem quan siguin prou toves i , en tot cas, deixem que la salsa es redueixi una mica més. Aboquem la salsa per damunt les albergínies i ja podem servir-les.
4 comentaris:
Uala! M'encanta! Ho provaré segur! Has fet servir albergínies ratllades, oi? Petons
ja veuràs que t'agradaran molt! son albergínies blanques, han quedat així després de fer-les bullir amb la salsa....
que bones amb aquesta salseta
jo les albergínies me les menjo de qualsevol manera, aixi que imagina't...m'encanten aquestes!! petons
Publica un comentari a l'entrada