Ingredients:
1 l. d'aigua
400 g de sucre
1 ram de menta fresca
1 o 2 llimones
2 clares d'ou
Posar al foc 1 litre d’aigua amb 400 g de sucre. Quan
sembla que vol bullir, s’apaga i s’hi tira un ram de menta. Es deixa tapat fins
que es refredi.
Quant sigui ja fred, s'hi afegeix el suc de 1 o 2 llimones, es treu el ram de menta i
es posa al congelador. Quan gairebé ja està congelat (1 parell d’hores aproximadament),
s’hi barreja la clara de 2 ous a punt de neu i unes quantes fulles de menta
fresques amb el minipimer perquè doni color (i gust). (Atenció! en el cas de la foto, seria més aviat un exemple de massa menta!, amb una mica menys, hagués quedat més bo)
Es torna al congelador
fins el moment de menjar i bon profit! (el sorbet de llimona es fa pràcticament
igual, però les proporcions són per la mateixa aigua (1 litre), la meitat de
sucre (200 gr), el suc de 2 llimones + la ratlladura d’una llimona)
3 comentaris:
que bo te questa
En tots els sorbets s'hi posen clares muntades? una barreja de menta i llimona encara seria més refrescant?
hola!!
gràcies per comentar!!
Fruits Saborosos: sí, sempre se'ls hi posen clares muntades per donar-lis la textura, és la diferència amb els granissats que no en porten!! però si algun de la familia fos intolerant a les clares, les treus i ja està! ja tens un granissat bonissim i refrescant!!
Sí, la barreja queda molt bona!! (precisament tinc pendent de penjar una recepta que combina la menta amb la llimona!! je, je, us heu adelentat!!)
Publica un comentari a l'entrada