dimarts, 18 de setembre del 2012

Albergínies amb soja a la japonesa

Una manera diferent de menjar les albergínies: amb salsa de soja i mirin. Hem fet servir albergínies blanques , que són molt suaus de gust i no cal treure'ls-hi la pell tampoc i , com que no teníem mirin, l'hem substituït per xerès dolç, que hem trobat per internet que pot ser un bon substitut. També hem fet servir bitxo del país i no pas els bitxos asiàtiques; en definitiva, hem adaptat una mica la recepta al que teníem a mà.

Ingredients (2 persones):
2 albergínies grosses
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de mirin (xerès dolç)
1 cullerada de sucre
1 bitxo

Tallarem les albergínies i les deixarem reposar salades al voltat d'una horeta per a treure'ls hi l'amargor. Quan hagi deixat anar una mica d'aigua, les passem a una planxa calenta perquè es vagin coent (la recepta original preveia fregir-les). Les reservem.

En una paella, hi posem la salsa de soja, el mirin, el bitxo i el sucre , encenem el foc i deixem que el sucre es dissolgui i la salsa arrenqui el bull. En aquest moment, hi afegim les albergínies i les deixem coure fins que la salsa es redueixi i les albergínies siguin cuites. Si cal, per evitar que les albergínies es desfacin, les retirem quan siguin prou toves i , en tot cas, deixem que la salsa es redueixi una mica més. Aboquem la salsa per damunt les albergínies i ja podem servir-les.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Uala! M'encanta! Ho provaré segur! Has fet servir albergínies ratllades, oi? Petons

Anirac ha dit...

ja veuràs que t'agradaran molt! son albergínies blanques, han quedat així després de fer-les bullir amb la salsa....

sandra/ josemaria ha dit...

que bones amb aquesta salseta

trifasic de baileys ha dit...

jo les albergínies me les menjo de qualsevol manera, aixi que imagina't...m'encanten aquestes!! petons

Seguidors