divendres, 19 d’octubre del 2012

Ronyons amb all i julivert

Una recepta de la sèrie no-apta-per-a-persones-fàcilment-impressionables!! Com altres menuts  els ronyons eren, antigament, part fonamental de la cuina casolana; amb la millora del nivell de vida, com que eren menges molt populars i econòmiques, es van deixar de banda en benefici d'altres receptes ,que podríem anomenar, "de més categoria (social)"; les textures que acostumen a tenir els menuts i les parts dels animals de les que provenen també les han fetes perdre popularitat. Quan era petita, al mercat de Santa Caterina, a l'entrada principal, hi havia una filera sencera de parades de tripaires (les dones que venien els menuts), ara en sobreviuen un parell, tot i que últimament sembla que han tingut una revifada, principalment gràcies als emigrants sudamericans que en consumeixen molts.
Aquesta recepta d'avui, és ràpida i fàcil de fer; una bona manera , si no els heu provat mai, de tastar-los.

Ingredients (2 persones):
8 ronyons de xai (també podrien ser de porc, per exemple)
2 o 3 alls
julivert
sal i pebre
vinagre

Començarem per netejar els ronyons. Aquest pas és imprescindible per treure'ls algun regust que poguessin tenir. Tallem els ronyons per la meitat i els hi treiem el tel que els envolta. Els posem en aigua amb un bon raig de vinagre. Deixem un parell d'hores. Els escorrem, els posem en aigua fresca i els deixem una estoneta més (una hora més o fins i tot amb mitja hora ja estaria bé).

Posem un raig d'oli en una paella o en una planxa; quan sigui calenta, hi tirem els ronyons. Mentrestant, trinxem els alls pelats i el julivert i ho barregem bé. Quan els ronyons hagin deixat de fer suquet, hi tirem pel damunt l'all i el julivert i amanim amb sal i pebre negre. Deixem que acabin de coure i ja podem servir-los.

7 comentaris:

Pili ha dit...

Quines ganes de menjar-ne!!! M'encanten els ronyons i fa molt de temps que no en menjo!! T'han quedat amb molt bona pinta. Petons

Tapa't de tapes ha dit...

A mi m'has conquistat, doncs! Ronyons i tota mena de menuts, quina delícia! Reconec que no en faig sovint perquè menjo poca carn, però no me'n perdo ni una quan vaig a trobades o restaurants. Amb all i julivert, però, no els he provat mai... serà qüestió de passar pel mercat... he he.

sandra/ josemaria ha dit...

bonissims

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

A casa només m´agraden a mi, i el dia que tinc sort de trobar-ne, em posso les " botes " humm


mil petonets Susanna

Fem un mos ha dit...


Acabo de descobrir-te I veig que tens coses interessants, amb quedo per aquí, si vols passar per el meu m’agradarà molt "fem un mos"
Jo també els faig amb all i julivert, estan molt bons, a casa ens agraden els menuts, tot I que no en mengem gaire sovint.
Petons

Anirac ha dit...

gràcies a totes/s per comentar!!
Acabatdefer, ja coneixia el teu blog :-) i sempre que puc el tafanejo!!

JUEGO DE SABORES ha dit...

Tine muy buena pinta!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

Seguidors