dilluns, 4 de febrer del 2013

Coquetes o Pancakes de Farro


Aquest cap de setmana s'ha celebrat la Fira del Farro de la Vall de Bianya , no hi hem pogut anar, però per compensar-ho vam preparar aquestes coquetes amb farina de farro groc.

Ingredients:
100 g de farro groc
40 g de farina
130 ml de llet
un pessic de sal
1 cullerada de sucre ben plena
1 cullerada d'oli
1 ou mitjà
llevat tipus royal

Dissolem les dues farines a la llet, cal anar afegint-la a poc a poc perquè no es facin grumolls, si tira la sal i el sucre i el llevat i es segueix barrejant. A part, batem una mica l'ou i l'afegim. Hi afegim també l'oli. Remenem fins que tot estigui ben homogeni. Deixem reposar.

Untem una paella amb una mica d'oli i l'escalfem. Quan sigui ben calenta, hi tirem una cullerada de la pasta. Cal que ens quedi una mica gruixut, no fineta com una crep. Quan la superfície sigui embutllofada i per sota comenci a agafar coloret, la  girem i la coem de l'altra banda.

Hi podem tirar pel damunt mel, o untar-les amb melmelda o nocilla o , com varem fer nosaltres, les vam acompanyar de mató i una mica de pebre negre.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bons! Deuen ser similars a les creppes però amb més gust, oi? Nosaltres tampoc no hi vam poder anar, quina llàstima! En pep ja ens farà crònica, segur!! Petons

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten acompanyat de dolç, salat....sempre en tinc congelades! petons

Anònim ha dit...

Hola Anirac, gracies per la teva visita. M'han agradat totes les teves receptes, molt típiques de la zona, i amb aquest vocavulari que em costa d'entendre... je je!!! Quan dius farro groc, a quin ingredient et refereixes? i perdona per la ignorància...
petonets.

anirac ha dit...

hola!!
gràcies per comentar!
Titanii, el farro és com li diuen a la farina de blat de moro a la zona de la Garrotxa. N'hi ha de blanc i de groc.

Seguidors