Ingredients (20-25 peces):
250 g de sucre
50 g de mantega
sal maldon
Fem un caramel sec amb el sucre. Cal que agafi un color marronet fos, brillant i lluent. Millor fer-ho a foc suau i anar vigilant-lo perquè no es cremi.
Un cop aconseguit el color marronet, retireu el sucre del foc i afegiu-li la mantega tallada a dauets. Remeneu constanment amb una cullera de fusta fins que sigui tot ben dissolt en el caramel.
Aboqueu damunt de paper sulfurat (de cuina) porcions del caramel o bé feu servir un motllo de bombons. Abans que no es refredi, tireu-hi una mica de sal pel damunt.
Deixar refredar de tot i ja tindreu uns caramels dolços i salats.
Atenció! molt de compte amb el caramel fos: crema moltíssim i cal anar amb molta cura. Si feu servir motllo, teniu dues opcions: a) posar primer la sal i abocar-hi el caramel damunt i quan el desmotllet tindreu el caramel, b) omplir els motllos i tirar-hi després la sal, heu de pensar en aquest cas, que la part de sota del caramel en el motllo serà en realitat la part que vagi a dalt i que es vegi (cal veure la sal), per tant aquesta opció es aconsellable si el motllo es rodó o quadrat sense gaires "virgueries"; si com en el meu cas, el motllo de bombó té forma de cor, millor ficar la sal primer i després abocar-hi el caramel. No ompliu del tot el motllo perquè si no el caramel serà molt gros i corrés el risc de cansar i tot ( a no ser que siguis molt llaminer).
1 comentari:
Quina gràcia! No m'hagués imaginat mai fer uns caramels salats. Queden apuntats! Petons
Publica un comentari a l'entrada