dissabte, 3 de maig del 2014

Fideus a la cassola amb cocotxes de lluç

I avui pengem un gran clàssic però amb un ingredient "diferent": uns fideus a la cassola amb cocotxes de lluç. Teniem unes cocotxes al congelador i les volíem fer d'una manera un pèl diferent a l'habitual, així que al final vam optar per "adaptar" la típica recepta dels fideus a la cassola . El resultat va ser boníssim!

Ingredients (2 persones):
12 cocotxes de lluç aproximadament
2 pastanagues petites
1 patata mitjana
1 ceba petita
2 tomàquets madurs petits
200 g de fideus
2 alls
julivert
1 got de vi blanc

brou vegetal (aproximadament 1 l.)

Començarem per posar un raig d'oli en una terrissa de fang o similar. Quan l'oli comenci a escalfar-se, posem-hi els alls pelats i sencers i quan agafin color, els retirem del foc.  Ara bé una part que la propera vegada farem diferent: vam afegir les cocotxes per que agafessin color , però sense enfarinar i s'enganxaven molt a la cassola. Recomanem d'enfarinar-les lleugerament abans de fregir-les una miqueta. Quan siguin rossetes, les traiem i reservem.

En el mateix oli, sofregim la ceba picolada finíssima. Fem una picada amb els alls sofregits prèviament i el julivert i ho afegim. Afegim la copa de vi i deixem que redueixi. Ara hi afegim els tomàquets ratllats i salats. Donem un parell de voltes, sempre a foc mitjà i deixem que es faci el sofregit. A mitja cocció, hi afegim les pastanagues pelades i tallades finíssimes i les hi donem un parell de voltes. Afegim llavors la patata pelada i també tallada a rodanxes finíssimes.  Afegim  els fídeus i el brou previament calent que ho cobreixi tot.

Deixem que cogui i faci xup-xup a foc mitjà. Mantindrem a mà el brou calent per si  cal afegir-ne més. Deixem coure els fideus fins que siguin cuits i quan faltin 4 o 5 minuts per acabar la cocció, hi afegim les cocotxes de nou. Servim calent.


1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Uau, deliciosos, aquests fideus, fan mengera!

Seguidors