dimarts, 5 d’agost de 2014

Botifarra dolça de l'Empordà amb pomes


La botifarra dolça és un embotit d'origen molt antic i la seva característica principal, com el seu nom indica, és que és dolça. Aquestes les varem comprar al poble de Lladó i estan fetes a la carnisseria del poble. Aquest cop les varem fer segons la recepta que fa temps ens van explicar. Al final, n'expliquem una altra una mica més "light".

Ingredients (per 4 persones):
4 botifarres dolces
vi negre
sucre
una pela de llimona
1 canonet de canyella
4 o 5 pomes dolces

Començarem per punxar les botifarres perquè en coure-les no s'esparraquin.

Les posem en una cassola de fang o similar i hi tirem una mica de vi que les mig cobreixi, la llimona, una mica de sucre, la canyella i les pomes pelades i tallades no gaire finetes.

Les posem a coure a foc mig i deixem que facin xup-xup, si cal, anem girant amb cura tant les botifarres com els talls de poma.

Una altra manera de fer-les és simplement a la planxa! com si fossin botifarres crues "normals"! si volem les podem acompanyar de puré de pomes.


Seguidors