divendres, 15 d’agost del 2014

Pastís de verdura


Aquest pastís es força clàssic i ara a l'estiu força pràctic doncs es pot menjar fred i el podem preparar a l'avançada. En aquesta ocasió el varem fer per buidar la nevera de verdures i per tant no hi ha un pes concret en el cas de les cols de brussel·les que eren congelades. Les verdures poden ser una mica les que tinguen a mà, però sempre mirant de canviar de colors per allò de la presentació.

Ingredients (4 persones):

2 pastanagues grosses
2 naps
1 bon rapat de cols de brussel·les
3 ous
llet
sal i pebre negre
comí en gra

Començarem per bollir les verdures, per separat i procurant que ens quedin "al dente", es a dir, una mica duretes. Les pastanagues i els naps , prèviament, els pelarem i els tallarem a dauets. Les cols, com que eren congelades, les tirem a l'aigua bullint directament sense descongelar. Les reservem per separat.

En un bol, batrem els ous i la llet amb una mica de sal i pebre negre. Quan siguin ben batuts, ho reservem.

Untem amb mantega un motllo que pugui anar al forn tipus plumcake. Al fons del motllo, hi posem una tireta de paper per desenmotllar millor.

Posem les verdures en capes diferenciades. Compte! la que posem primer serà la que estigui més amunt al girar el motllo. Distribuïm per les capes alguns grans de comí.

Quan ja tinguem tota la verdura distribuïda, hi aboquem els ous batuts i la llet i enfornem a 180 (el forn prèviament calent). Deixem coure fins que qualli el pastí o fins que al punxar-lo amb un escuradents o agulla de mitja, surti aquesta ben neta.

Deixem que es refredi uns minuts i aboquem. Servim acompanyat d'amanida, per exemple.

1 comentari:

bojosperlacuina ha dit...

Quin pastís més bo. I queda tan bonic...

Seguidors