dilluns, 2 de març del 2015

Escudella de congre

Una recepta per dies freds: una clàssica escudella de congre. D'aquesta escudella hi ha forces variants, és molt lògic entre els plats tradicionals i recordem que el congre, juntament amb el bacallà i les arengades eren els únics peixos que arribaven a les zones de l'interior, a part, de ser un menjar econòmic i per tant, a l'abast de tothom...això ha fet que hi hagi tantíssimes variants d'aquesta escudella.

Ingredients (2-3  persones):
4 l. d'aigua (aproximats)
50 g de congre sec (de venda a les bacallaneries)
100 g de mongetes seques ja cuites
un grapat d'arròs (literal, agarfar-lo amb la mà)
un grapat de fideus
4 o 5 fulles d'espinacs o de bledes
1 patata
1 ceba
1 all tendre


La nit abans de fer l'escudella, posem el congre en remull amb aigua abundant.

El dia que l'haguem de fer, posem al foc una olla grossa amb força aigua i el congre.

Mentrestant, fem un sofregit amb l'all tendre tallat petit i la ceba tallada no gaire prima. quan agafi color, la retirem del foc i la reservem.

Quan comenci a bullir el congre, hi afegim els espinacs o les bledes netes i tallades a trossos, la ceba sofregida, la patata pelada i tallada a daus i la meitat de les mongetes.Salem lleugerament i deixem coure uns 45 minuts.

Passat aquest temps, hi afegim l'arròs, els fideus i la resta de les mongetes seques i ho deixem coure uns 10-12 minuts fins que l'arròs i els fideus siguin cuits. Servim.


3 comentaris:

El pare ha dit...

No coneixia el congre sec, per a mi és tota una novetat. Miraré de trobar-ne perquè aquesta escudella fa molt bona pinta.

Palmira POM ha dit...

Mai he vist congre sec però ha de quedar ben bona com l'escudella de bacallà.
Una abraçada,
palmira

anirac ha dit...

hola,

sobre el congre sec: a les bacallaneries dels mercats en trobareu..n'he vist a santa caterina i al mercat del clot per exemple...té aspecte de bacallà sec però tot ple de forats!

Seguidors