dilluns, 18 de maig del 2015

Clotxa


Feia temps que teniem ganes de fer aquesta recepta típica de les zones de l'ebre : la clotxa...es tracta d'una menja que antigament era habitual entre els pagesos, que s'enduien el pa i les arengades i cuinaven la resta dels ingredients en el mateix camp.


Ingredients (per persona):
1 pagès de quart
1 arengada
2 o 3 tomàquets vermells madurs
2 o 3 alls (jo hi he posat un manat d'alls tendres)
1 ceba

Traiem les escates de l'arengada. L'escalivem. Quan sigui una mica torrada (no cal que ho estigui gaire), l'acabem de netejar , traiem la pell, el cap i les vísceres i la tallem a trossets amb les mans.

Escalivarem els tomàquets, la ceba i els alls. Els pelarem i tallarem.

A les mateixes brasses (o forn o planxa o el què haguem fet servir) torrem per fora una mica el pà. Ara li tallem un lateral, i el buidem de molla.

Farcim el pa amb les verdures i els trossets d'arengada, repartint-ho tot (podem refregar els alls i/o el tomàquet per les parets interiors del pagès. Amanim amb un bon raig d'oli i ho tapem amb la molla. Ja ho tenim llest per servir.

4 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Quin cosa més bona!
Ara mateix per esmorzar em vindria molt bé!
Petons i bona setmana
Palmira

sandra/ josemaria ha dit...

que booooooooooooooooooooooo

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

N'he menjat algun cop i són delicioses mmmmmmmm
Petons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es

Seguidors