Ingredients (2-3 persones)
250 g de farina
125 g de cervesa
50 g d'oli d'oliva
1 ceba grossa
100 g de bacallà sec esqueixat (aprox.)
1 carxofa
Començarem per tallar la ceba a rondanxes fines i amanir-les amb oli i sal. A part, posarem el bacallà amb aigua perquè es vagi dessalant.
Després passarem a preparar la pasta; com que duu cervesa no ens caldrà ni posar-hi llevat. En un bol, posem la farina i la sal, hi afegim l'oli i la cervesa, barregem fins a formar una pasta amb consistència que es pogui escampar fàcilment amb la mà o el corró de cuina però que mantingui la forma. Deixem reposar uns 20 minuts.
Estirem la pasta damunt una llauna que pugui anar al forn. Escampem pel damunt la ceba escorreguda. Tallem la carxofa a trossos prims i ràpidament, perquè no ennegreixin, les distribuïm damunt la ceba. Amanim amb oli i sal i enfornem amb el forn ja calent a 190º.
Quan la coca sigui pràcticament cuita, escampem pel damunt el bacallà prèviament escorregut i esqueixat. Deixem uns minuts més al forn. Traiem del forn, hi tirem un bon raig d'oli d'oliva pel damunt i servim freda o calenta.
3 comentaris:
Quina coca més bona i gustosa!!! sóc de fer coques de tota mena... !
Les coques amb carxofes sempre m'han encantat. i amb bacallà ja es per dies de festa!
Petons
Palmira
bonissima
Publica un comentari a l'entrada