divendres, 19 de juny del 2015

Titaina

El primer cop que vaig sentir la paraula "titaina" va ser en una piulada d'un perfil de Twitter anomenat "paraules a la xarxa"..em va semblar un plat ben curiós i vaig decidir "investigar" una mica més. Com a molts plats populars, existeixen diverses variants, jo em vaig triar la que més "lligava" amb el que tenia a la nevera francament. Per altra banda la tonyina de sorra (l'ingredient més curiós) no sabria dir si és el que en els mercats de Barcelona es ven com a tonyina amb salmorra; jo he fet servir aquest última per comoditat.

Ingredients (2 persones):

4 o 5 tomàquets ben madurs
1 pebrot vermell gros
1 pebrot verd dels italians
julivert al gust
all
pinyons, un grapat
tonyina amb salmorra (o tonyina de sorra si se'n té).

Unes hores abans, posem la tonyina en aigua perquè ens quedi al punt de salt.

Començarem per sofregit l'all tallat ben menudet. Abans que no es cremi, hi afegim el tomàquet ratllat amb una mica de sal i sucre. Afegim el julivert ben trinxat.  Ho sofregim fins que tot sigui ben cuit i concentrat.

Fregim a part els pebrots tallats a la mida que preferim (normalment es tallen petitons). Ho fregim una mica però sense que acabi de coure's del tot.

Afegim els pebrots al tomàquet, hi afegim també un grapat de pinyons i la tonyina escorreguda i esqueixada. Deixem que cogui un parell de minuts perquè s'agafin els sabors.

Es serveix sola o d'acompanyament d'altres plats. Es pot menjar freda o calenta.


1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Quin plat més curiòs!
Petons i bon cap de setmana
Palmira

Seguidors