divendres, 11 de novembre de 2016

Gatets amb romesco

Una altra recepta amb gats (Scyliorhinus canicula), aquests cop amb salsa romesco! per sucar-hi pà. La salsa romesco la podeu fer amb el morter o amb el túrmix, aquest cop nosaltres l'hem feta amb el túrmix i el resultat és una salsa més homogènia, amb el morter potser ens agrada més perquè ens permet trobar més el gust de tots els ingredients del romesco (però es clar, és una opinió personal)

Ingredients (2 persones):

400 g de gats  ja nets pel peixeter

per la salsa:
mitja llesca de pa fregit
3 o 4 nyores
10 o 12 avellanes torrades
2 o 3 grans d'all
oli
vinagre
sal i pebre
bitxo (opcional)

Començarem per posar les nyores en remull unes hores abans.

Quan sigui ben estovades les nyores, amb l'ajut d'un ganivet, els hi traiem la polpa i la reservem.

En un morter o en el túrmix, hi posem els grans d'all pelats, les avellanes pelades, la polpa o carn de les nyores, una mica de sal i pebre i el bitxo, un raig d'oli i un xic de vinagre. Ho piquem tot fins a tenir una consistència tan homogènia com sigui possible. Rectifiquem de sal i pebre i també d'oli i vinagre si cal.

En una cassola de fang, hi posem un raig d'oli i quan sigui una mica calent, hi aboquem el romesco, deixem que faci uns tombs sense cremar.se, es clar i hi afegim el gat tallat a trossos i salat i empebrat. Deixem coure que faci xup-xup uns minuts (el gat es cou relativament ràpid). Si la salsa ens ha quedat molt espessa , hi afegim una miqueta d'aigua.



Seguidors