dilluns, 9 de gener de 2017

Pie de carn de vedella amb formatge Shropshire Blue


Durant un viatge a Anglaterra vàrem provar en una food truck que ara són tan de moda un "pie", o sigui un pastís salat, de carn de vedella amb formatge Stilton anglès, la veritat és que estava boníssim! i aquí l'hem mirat de recrear...el primer problema és que no teniem Stilton, i l'hem substituït per Shropshire Blue, similar en gust però d'un curiós color taronja; el segon problema era que no teniem la recepta de la pasta del pie, o sigui que n'hem adaptat una de receptes de panades mallorquines...

Ingredients (2 pies grandets):

per la pasta:

80 g de suc de taronja
40 g de llard
45 g d'oli d'oliva
250 g de farina aprox.
un pessic de sal
100 g de formatge Shropshire blue (o Stilton)

vi negre
fulles de llorer
pebre negre en gra
sajolida
orenga
1 o 2 alls
1 ceba mitjana

200 g de vedella per fer estofat tallat a dauets petits


El dia abans posarem en un bol la carn de vedella neta i tallada a daus, els alls pelats, les herbes i els granets de pebre i un bon raig de vi. Deixarem marinar a la nevera tota la nit.

A l'endemà, colem el vi i el guardem (important!). Separem la carn de la ceba i la resta i la sofregim ja salada i lleugerament enfarinada (quan la tinguem al colador, hi tirem una mica de farina pel damunt i barregem)  amb oli. Reservem. En el mateix oli, sofregim la ceba i hi afegim el vi, deixem que es concentri i redueixi fins a tenir una consistència espessa. Afegim de nou la carn i couem uns minuts que es barregin els gustos. Reservem.

En un bol, barregem tots els ingredients de la pasta: el suc de taronja, el llard, l'oli, la farina i la sal i ho treballem fins a tenir una pasta. Deixem reposar una mitja hora mínim.

Engeguem el forn a 200º.

Fem les cassoletes del pie amb l'ajut d'un motllo desmontable: dividim la pasta en dues porcions i cada una d'elles en una porció de 2/3 per la base i 1/3 per la tapa.

Quan tinguem la base feta amb parets altes, hi posem una primera capa de carn i per damunt, el formatge esmicolat. Damunt, hi posem una altra capa de carn. "Tapem" amb la tapeta de pasta i segellem els cantons fent-hi petits pessics, fem un foradet al mig perquè hi surti el vapor o bé, talls decoratius al gust. Enfornem. Quan els pies siguin daurats, els retirem del foc i ens els mengem tebis.

S'acompanyen d'una amanida o una escalivada o si volem ser molt anglesos, de pèsols bullits.

Seguidors