Aprofitam que hem estat per la Garrotxa i hem comprat farina de fajol, n'hem fet una coca. Queda molt bona i li dona un gust peculiar i diferent. Els talls de carbassa el proper cop els farem un pèl més gruixuts perquè es noti més. La tupina és una tècnica de conservar els aliments confitats amb oli típica de la plana de Lleida...esperem penjar-ne les instruccions properament, si no en teniu, ho podeu canviar per botifarra crua.
Ingredients (2 o 3 persones):
per la pasta:
200 g de farina de blat
50 g de farina de fajol
125 g d'aigua aprox.
50 g d'oli
5 g de llevat de forner
sal, un pessic
pel farcit:
una carabassa tallada a llunes (millor que siguin un pelet més gruixides que les de la foto)
4 talls de botifarra de tupina (o botifarra crua)
Primer tallem la carabassa i l'amanim amb sal. Deixem reposar en un escorridor.
Mentrestant començarem a preparar la pasta; En un bol, posem les dues farines i la sal, hi afegim l'oli i l'aigua i el llevat, barregem fins a formar una pasta amb consistència que es pogui escampar fàcilment amb la mà o el corró de cuina però que mantingui la forma. Deixem reposar fins que llevi.
En una safata o plàtera que pugui anar al forn, hi tirem un raig d'oli, hi estirem la pasta i repartim els talls de carabassa pel damunt. Amanim amb un altre raig d'oli.
Enfornem a 190º i ho deixem coure. Quan estigui quasi bé cuita, hi afegim la botifarra i deixem que cogui fins que la pasta tingui un color dauradet suau.
Traiem del forn la coca un cop cuita. Hi tirem un raig d'oli pel damunt i ja ho podem servir.
2 comentaris:
Que bo te questa
M'agrada la idea de la coca feta amb farina de fajol.
Té molt bona pinta.
Publica un comentari a l'entrada