dimarts, 1 d’agost del 2017

Arròs amb gotlles



Un arrosset de muntanya amb gotlles i gust a romaní i farigola. Boníssim i gustossíssim!!Els garrofons no es troben fàcilment, naltros els comprem a la botiga de congelats del mercat de Santa Caterina; a Catalunya (crec) no són gaire populars , però sí al País Valencià, nosaltres els fem servir sovint en fer arròs per "herència" de la nostra àvia materna , nascuda a Castillo de Villamalefa.

Ingredients (2 persones):
2 guatlles (o i 1&/2 si no sou gaire menjadors)
160 g d'arròs
2 nyores
un grapat de garrofons
un grapat de mongetes verdes
1/2 ceba
2 tomàquets madurs
1/2 pebrot verd
2 grans d'all
julivert
el fetge de les gotlles
romaní
farigola


Unes hores abans, posem les nyores en remull.


En una cassola de fang, daurarem el fetge de les gotlles si podem. Quan  tinguin color, els retirem i els posem en un morter.

Enrossim llavors les gotlles tallades a quarts.

En el mateix oli, sofregim els alls (o l'all) sencers i pelats i el julivert i quan comencin a enrossir, els retirem i els posem al morter. Hi afegim llavors la ceba picolada fina, el romaní (poc) i la farigola i deixem coure a foc baix fins que comenci a transparentar la ceba. Hi afegim el pebrot també ben picolat i deixem coure. Quan el sofregit sigui ben cuitet, hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que el sofregit es concentri.

A part, en força aigua, fem bullir les mongetes verdes i els garrofons. Mantenim l'aigua calenta si la verdura es cou abans no tinguem el sofregit enllestit.

Afegim al sofregit les gotlles retirem la branca de farigola i la de romaní i passats uns minuts, hi tirem l'àrros. Hi donem un parell de tombs i deixem coure uns minuts el conjunt. Hi afegim el brou de coure les verdures a raó de dues mesures d'aigua per mesura d'arròs (pot variar una mica segons el tipus d'arròs). Escorrem les mongetes verdes i els garrofons i les hi afegim també.

Fem la picada del fetge de gotlla, els alls, julivert, sal i pebre negre i la carn de les nyores prèviament remullades.

Posem la cassola a foc fort i quan tot comenci a bullir, el baixem. Deixem coure uns 12 minuts , a mitja cocció i hi afegim la picada. Si fos el cas, rectifiquem de sal, deixem coure un minut més i apaguem el foc. Deixem reposar cinc minuts més.

Seguidors